Zwembad wordt pizzeria

Foto Frank Hanswijk

„Ooit was het er continu dertig graden en kon je er onder de palmbomen zwemmen. Nu staan de baden van het overdekte zwembad Tropicana leeg en worden ze overwoekerd door onkruid”, stond dit voorjaar op de Achterpagina. Tropicana was een van de grootste zwembaden van Nederland, maar ging in 2010 dicht. Geldgebrek. Sindsdien stond het zwemparadijs te verpieteren aan de Rotterdamse Maasboulevard. Maar afgelopen week is er een nieuwe bestemming voor gevonden. De komende jaren zal er een stadskas in komen, waarin „duurzaamheid, creatief ondernemerschap, eten en koffie” centraal staan, melden de initiatiefnemers. Straks kun je in de oude wildwaterbaan koffiedrinken aan een bar. In het buitenbad opent horecazaak Picknick Rotterdam een zomerterras – vanaf eind juli open. Er komt ook een duurzame pizzeria in. De paddenstoelen op de pizza’s worden gekweekt in de kelders van Tropicana.

Eerder wilde de eigenaar van het pand, Lips Capital Group, er luxe seniorenwoningen bouwen. Maar het bestemmingsplan moet daarvoor worden aangepast, en bovendien is projectontwikkelaar Roger Lips – eigenaar van Lips Capital – failliet verklaard.

    • Andreas Kouwenhoven