Verdieping vol beren

Spelen // GameKentucky Route Zero 2

Voor: Windows, OS XCardboard Computer

Jake Elliott en Tamas Kemenczy produceren hun magisch-realistische, literaire avonturenspel in delen: onlangs brachten ze deel twee van de vijf uit. Daarin ontdek je eindelijk de snelweg uit de titel, een eindeloze cirkel die verandert, afhankelijk van je rijrichting en het punt waarop je omkeert. Wederom lever je niet je pakketje af. Je belandt wel in het ‘bureau of reclaimed spaces’, dat naast veel papierwerk ook een verdiepingen vol grizzlyberen omvat, en je ontmoet een jongen wiens broer een adelaar blijkt te zijn. De tekst, het visueel ontwerp, de audio: alles ademt de suggestie van een diepere betekenis, in eenvermenging van schijn en werkelijkheid. Het maakt nieuwsgierig welke verrassingen er in de vólgende episode zullen zitten.

    • Niels `t Hooft