‘Oh Boy!’ - zo verwelkomen de Britse kranten ‘The Son’

Groot-Brittannië verwelkomde gisteren vol enthousiasme een toekomstige koning. Prins William meldde dat hij en zijn vrouw Kate ‘niet gelukkiger zouden kunnen zijn’, en de Britse kranten zouden de Britse kranten niet zijn als ze niet flink zouden uitpakken met de geboorte van de nieuwe troonopvolger.

Groot-Brittannië verwelkomde gisteren vol enthousiasme een toekomstige koning. Prins William meldde dat hij en zijn vrouw Kate ‘niet gelukkiger kunnen zijn’, en de Britse kranten zouden de Britse kranten niet zijn als ze niet flink zouden uitpakken met de geboorte van de nieuwe troonopvolger.

Onze correspondent Titia Ketelaar nam de eerste reacties bij Buckingham Palace waar:

Twitter avatar titia_k Titia Ketelaar Er werd bij Buckingham Palace even gejuicht, nu probeert iedereen vooral foto van ezel met plakkaat te maken
Twitter avatar titia_k Titia Ketelaar En dat ziet er dan zo uit http://t.co/dXr6TeqOO0

En vanochtend telde Ketelaar het aantal pagina’s van de bijlages die vandaag bij de Britse kranten verschijnen ter ere van het eerste kind van Kate en William.

Twitter avatar titia_k Titia Ketelaar Mail 20 pagina’s. Times 9 + bijlage, Sun 8 + bijlage, Telegraph 6 broadsheet, Guardian 5, Independent 2. Melden dat er een jongen is geboren

‘Oh Boy! Er is er één opa’

De voorpagina’s liegen er niet om vanochtend. The Daily Mail koos opvallend genoeg voor een paginavullend portret van de man die gisteren opa werd: kroonprins Charles.

‘Een prins, een erfgenaam en een gekoesterd kind’

Dat zijn de drie termen die de Britse Metro koppelt aan de geboorte van de zoon van Kate en William, waarvan de naam nog niet bekend is.

‘Onze kleine prins’

The Daily Mirror heeft een bewaareditie gedrukt vandaag, namelijk een ‘Royal Baby pullout’, en ook deze voorpagina biedt ruimte aan maar een onderwerp vandaag: het kind van William en Kate dat gisteren om 16.24 uur lokale tijd ter wereld kwam en 3855 gram woog.

‘Het is een jongen’

Een klassieke lay-out op The Daily Telegraph, die meldt dat de hertogin van Cambridge en de toekomstige koning het goed maken.

Welkom op de wereld

The Times verwelkomt de troonopvolger met een liefdevol portret van zijn ouders.

The Son is er: laat het feest maar beginnen

Bij The Sun waren ze ongetwijfeld erg blij met de geboorte van de toekomstige koning, al was het alleen al vanwege de naam die de krant zichzelf voor de gelegenheid gaf vandaag.

    • Annemarie Coevert