In beeld

Noord-Koreanen oefenen voor massaspektakel in Pyongyang

De ‘Arirang Massaspelen’ in Noord-Korea zijn begonnen. Het massaspektakel moet eer betonen aan de volksrepubliek en zijn leiders, de drie generaties Kim. Dit jaar wordt gememoreerd dat de Koreaoorlog deze week zestig jaar geleden werd beëindigd met een wapenstilstand, die in het Noorden als overwinning wordt opgevat. Hoewel het pas aanstaande zaterdag precies zestig jaar geleden is dat de oorlog ten einde kwam, zijn in Pyongyang al volop repetities gaande voor het grote spektakel. Duizenden en duizenden Noord-Koreanen. van jong tot oud, doen aan het evenement mee. Doel: de wereld imponeren en laten zien dat Noord-Korea tot veel in staat is.
AFP via Noord-Koreaans staatspersbureau KNCA
AFP via Noord-Koreaans staatspersbureau KNCA
Reuters via Noord-Koreaans staatspersbureau KNCA
AP / Wong Maye-E
AP / Wong Maye-E
AP / Wong Maye-E
AP / David Guttenfelder
AP / Wong Maye-E
AP / Wong Maye-E
AP / Wong Maye-E