Na dagen van veel zon nu noodweer in delen van het land

Noodweer in het Brabantse Someren-Eind. Een boom is omgewaaid. Foto via Twitter/ JvLeuken

Noodweer heeft vanavond in het noorden van Limburg voor veel overlast gezorgd. De brandweer wordt overspoeld met telefoontjes over wateroverlast en omgewaaide bomen.

Vooral rondom Venray en Weert zou er veel overlast zijn. Zo zouden mensen kampen met ondergelopen kelders. Een woordvoerder laat Novum weten dat er “in korte tijd heel veel regen is gevallen”. Er zouden vele tientallen meldingen zijn binnengekomen.

Camping ontruimd

Een camping in het Limburgse Altweerterheide wordt dinsdagavond ontruimd na hevig noodweer. Dat meldt de brandweer.
Volgens de regionale omroep L1 moeten zo’n tweehonderd gasten de camping de IJzeren Man aan de Kruisbergenweg verlaten omdat een flink aantal bomen is omgewaaid.

Onder de gasten zou veel paniek hebben geheerst. De bomen zouden verschillende tenten en caravans hebben geraakt. De camping zou ook helemaal onder zijn gelopen en ook zou een aantal tenten zijn omgewaaid. Of er mensen gewond zijn geraakt, is nog onduidelijk.

Ook camping Wega in Weert zou helemaal zijn ondergelopen. Daar zou ook sprake zijn van wateroverlast.

Beeld uit Weert:

Twitter avatar RobertSalmans Robert Salmans Noodweer boven Weert. Ondergelopen straten en kelders http://t.co/gQZNcmCGGU

Beeld uit het Brabantse Deurne:

Twitter avatar brigadiersmrnli Monique van Lierop Zelfs een prachtige boom op de fitisingel heeft het begeven #noodweer deurne! http://t.co/1GBTcixVXT

Verkeer gehinderd

Eerder op de avond werd het verkeerd al gehinderd door soms zware regenval, meldde de ANWB:

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Fikse, ZEER lokale hoosbuien hinderen het verkeer in o.a. Utrecht, Gelderland en Noord-Limburg.
#wateroverlast

Op de A73 bij Venray en op enkele andere plekken zou stapvoets worden gereden wegens de regen.

“Tropische hitte kan niet ongestraft blijven”

De tropische temperaturen die we de afgelopen dagen hebben gehad, kunnen volgens Weeronline niet ongestraft blijven. De lucht boven Nederland wordt de komende dagen instabieler door een lagedrukgebied vanuit Ierland. Het wordt broeierig warm en er gaat sprake zijn van regen- en onweersbuien.

Waar het donderdag weer redelijk rustig en zomers lijkt te gaan worden, barst het vrijdag en in het weekend weer los. Het wordt broeierig en er bestaat in het weekend kans op zeer zware onweersbuien.

    • Frank Huiskamp