Marktplaatspoëzie

de mooie nacht

de nacht is mijn metgezel,mijn troost,en laat mij leven in een opwelling,soms struin ik midden in de nacht de lege straten af,en volg een parcours die nergens naar toe leidt,een zinloze wandeling,maar een wandeling

die toch intens is,voetstappen zonder reden,een weg die nergens naar toe leidt,soms moet je gewoon dingen doen zonder reden,en je laat leiden door het onbekende,de nacht is zwijgzaam,dat maakt de nacht zo bijzonder,de nacht oordeelt niet,ik liep toestraks ook,en hoorde hevige gekreun,van een stelletje die zeer bedreven was met de liefde,alleen het meisje dat ik hoorde,verdiende een oscar,voor haar acteertalent,een straatkat luisterde gemoedelijk ernaar,en vond het zeer zeker ook overdreven,de jongen voelde zich trots,

en waande zich in zijn mannelijkheid,terwijl ik hem stiekem adoreerde omdat hij zich inwendig vermaakte,

kon ik het stiekem niet laten om een glimlach op mijn gezicht te toveren,omdat zijn vriendin,hem wellicht stiekem de indruk wou geven,dat hij de beste minnaar ter wereld was,maar terwijl dat niet het geval was,

ze wou wellicht zijn echo strelen,en dat is haar uiteraard gelukt,ik liep door en stuitte op een winkeltje,dat geloof predikte,er stond op een bordje,geloof jij in jezus?ik dacht bij mijzelf vandaag niet,ik ben al aardig aan de jonge jenever,dus vandaag geloof ik in lazerus,ik maak mijn nachtelijke ronde af,en volg mijn parcours naar huis,aangekomen,wend ik mij tot mijn decoratieve,stijlvolle interieur,de kunst heerst in volle glorie,en ik voel me weer op me gemak,heerlijk dingen doen in een opwelling,zonder er bij na te denken.alleen mis ik soms iemand die me begrijpt,me vriendin begrijpt me ook wel,maar ze zit meer op een golflengte met mijn portomonnee,

Jan Hoek zoekt de meest ontroerende advertenties op Marktplaats