Meisje (10) ernstig gewond na ongeluk pretpark Walibi

Bezoekers van Walibi Holland in El Rio Grande. Foto ANP/ Koen van Weel

Een 10-jarig meisje is dinsdag ernstig gewond geraakt door een ongeluk met een attractie in pretpark Walibi World in Biddinghuizen. Ze liep zware verwondingen op aan haar onderbeen en voet toen ze bekneld raakte. Dat meldt de politie aan nrc.nl.

Het ongeluk vond rond 17.30 uur plaats bij El Rio Grande, een wildwaterattractie, meldt een woordvoerder van het pretpark. De attractie blijft de rest van de dag en de hele dag morgen gesloten.

Nog onduidelijk wat er precies is gebeurd

De politie meldt dat het meisje bekneld is geraakt, maar wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van het pretpark meldt aan nrc.nl dat ze morgen meer informatie over de toedracht hoopt te hebben.

Het meisje is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe ze eraan toe is. Er kwam een traumahelikopter ter plekke om hulp te verlenen.

Eerdere incidenten

In het park hebben zich een enkele keren eerder incidenten bij attracties voorgedaan. In 2009 raakte een 16-jarig meisje gewond in de rij voor achtbaan Goliath toen een decorstuk naar beneden viel. De oorzaak zou achterstallig onderhoud zijn geweest. De attractie bleef na het ongeval gewoon open.

In 2011 zaten 28 mensen enige tijd vast in de achtbaan Speed of Sound. De karretjes kwamen door een storing vast te zitten en de mensen moesten een voor een bevrijd worden.

    • Frank Huiskamp