Kate, William en zoon kunnen waarschijnlijk vanavond naar huis

Foto Reuters/Paul Hackett Een Londense winkel met baby-artikelen feliciteert Kate en William met hun zoon.

“Het gaat deze ochtend goed met moeder, vader en zoon”, heeft een woordvoerder van Kensington Palace vanmiddag laten weten over prins William, zijn vrouw Kate en hun gisteravond geboren zoon. Naar verwachting verlaat het drietal vanavond het St. Mary’s ziekenhuis, aldus de BBC.

William en Kate hebben een verklaring uitgegeven waarin ze laten weten zeer tevreden te zijn met de zorg in het Londense ziekenhuis:

“We willen het personeel van de Lindo Wing en het hele ziekenhuis bedanken voor de geweldige zorg voor ons alle drie. We weten dat het een hele drukke periode is geweest voor het ziekenhuis en we willen iedereen bedanken, het personeel, patiënten en bezoekers, voor hun begrip.”

Nog geen naam en geen foto’s

Over mogelijke voornamen voor de baby wordt nog volop gespeculeerd en gewed, daar is nog niets over bekendgemaakt. George gaat momenteel aan kop onder bookmakers, gevolgd door James en Alexander.

Daarnaast wacht het Britse volk op het moment dat de baby voor het eerst aan het publiek wordt getoond. Er zijn nog geen foto’s van het kindje.

Wel is er enorm veel over bericht. De BBC maakte een overzichtje:

  • In New York werd het nieuws met lichten op Times Square geprojecteerd
  • In Londen werd Trafalgar Square blauw verlicht toen bekend werd was dat het een jongen was
  • Op het hoogtepunt verschenen meer dan 25.000 tweets per minuut over de koninklijke geboorte
  • Het nieuws domineerde de Britse voorpagina’s vanmorgen
  • Obama in een reactie: “We wensen hun al het geluk dat het ouderschap kan brengen”, de Australische premier Kevin Rudd wenste “de koninklijke bubs het allerbeste.”

 

    • Annemarie Coevert