Hersenen van een dolfijn

Gaan // museum

Meguro parasietenmuseumTokio, Japankiseichu.org

Zoek je nog een reden om naar Japan op vakantie te gaan? Verborgen in Tokio zit het piepkleine Meguro-parasietenmuseum, met honderden glazen bekers met wormen, larven en aangevreten lichaamsdelen. Bekijk de geconserveerde hersenen van een dolfijn waar in alle richtingen honderden wormen uitfriemelen. De wormen zijn al vele jaren dood en staan in formaline – parasieten vereisen immers een levend organisme om te overleven. Het museum staat vol met dergelijke gruwels. De aangevreten bek van een reuzenschildpad, een foto van een man met een weggevreten gezicht, en zelfs een foto van een man met een geslachtsdeel groter dan zijn twee benen. Dichtbij hangt een bijna negen meter lange lintworm, de langste ooit. Hij kwam uit de darmen van een Japanse man die rauwe forel had gegeten, geïnfecteerd met larven. Toegang is gratis.