Opinie

    • Ik

Goed doel

Voor onze plaatselijke Hema zitten drie kinderen in de snikhitte – twee jongens en een meisje. Ze verkopen armbandjes. „Zelfgemaakt”, roept het kleinste jongetje aan één stuk door. Je moet wel heel nurks zijn, wil je hieraan voorbijlopen. De armbandjes kosten 50 cent per stuk. Ik gooi een munt in een plastic bekertje. Hun kas.

Voor onze plaatselijke Hema zitten drie kinderen in de snikhitte – twee jongens en een meisje. Ze verkopen armbandjes.

„Zelfgemaakt”, roept het kleinste jongetje aan één stuk door. Je moet wel heel nurks zijn, wil je hieraan voorbijlopen.

De armbandjes kosten 50 cent per stuk. Ik gooi een munt in een plastic bekertje. Hun kas. Die zit al meer dan halfvol. „Wat gaan jullie met dat geld doen?”, vraag ik. Voor mijn geestesoog zie ik grote bollen ijs in alle kleuren. Maar nee.

„Het is voor een goed doel”, legt het meisje uit. „Voor mijn vader, want die heeft geen werk.”

Simone Kramer

    • Ik