Dodental na aardbeving China opgelopen, tienduizenden geëvacueerd

Chinese inwoners van de omgeving van Dingxi wachten op hulp na de zware aardbeving van gisterochtend. Foto AP

Het dodental na de zware aardbeving en de hevige naschok van gisterochtend in het noordwesten van China is opgelopen tot 89. Vijf worden er nog vermist en meer dan 628 mensen raakten gewond.

Ongeveer 123.000 mensen zijn getroffen door de beving, waarvoor er 31.600 zijn geëvacueerd naar opvang in veiliger gebied. Bijna tweeduizend woningen werden volledig vernietigd door de beving en 22.500 huizen zijn beschadigd, zo schrijft persbureau AP vanochtend.

De aardbeving vond plaats vlakbij de stad Dingxi in de Gansu-provincie, een lastig bereikbaar bergachtig gebied met 26 miljoen inwoners. De beving had volgens het persbureau een magnitude van 6,6. Ooggetuigen meldden gisteren dat de aardbeving ongeveer een minuut duurde en dat mensen in paniek hun huizen verlieten.

    • Annemarie Coevert