Opstandige royalty-verslaggever live: we verwachten veel, maar geen nieuws

Klare taal van een royalty verslaggever van de BBC gisteren tijdens een live-uitzending, naast het ziekenhuis waar ieder moment een nieuwe troonopvolger ter wereld kon komen: “We verwachten nog heel veel, maar zeker geen nieuws. Maar dat weerhoudt ons nergens van, ik spreek u snel!”

Tabloidjournalisten, fotografen en grote fans van het Britse koningshuis hebben de afgelopen weken braaf non-stop gebivakkeerd voor het Saint Mary’s ziekenhuis in Londen, waar Kate gisteren uiteindelijk een gezonde zoon ter wereld bracht. Simon McCoy, een verslaggever van de BBC was het tijdens deze uitzending al behoorlijk zat, kunnen we opmaken uit zijn gefrustreerde woorden:

“Voorlopig zullen we speculeren over deze koninklijke geboorte, zonder feiten. Er volgt nog heel erg veel, maar zeker geen nieuws.”

Om zijn punt kracht bij te zetten, en om de tijd wat te doden tijdens het wachten op het ‘laatste nieuws’ rond de Royal baby, leest de man wat tweets voor van mensen die het ook wel gezien hebben, die hype rond de het grote wachten op de troonopvolger.

“Kom op BBC, mensen krijgen baby’s, hou op met al die herhalingen en breng ons de rest van de nieuws.”

    • Annemarie Coevert