Beklim de hoogste berg van Japan vanuit je luie stoel

Google brengt steeds vaker unieke plekken in kaart met Street View: van het hoogste gebouw ter wereld tot een Japans spookeiland. De Japanse tak van het bedrijf heeft nu de hoogste berg van het land in kaart gebracht. Zo kun je genieten van de indrukwekkende uitzichten zonder een stap zelf te zetten.

Uitzicht vanaf de berg
Uitzicht vanaf de berg Screenshot van Google Street View

Google is de laatste maanden hard bezig unieke plekken in kaart te brengen met hun Street View-dienst. Van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, tot een spookstadje bij het Japanse Nagasaki, en binnenkort wordt Venetië dan eindelijk in kaart gebracht. Nu heeft de Japanse tak van het bedrijf ervoor gezorgd dat je vanuit je luie stoel de hoogste berg van het land, de Fuji, kunt beklimmen.


Grotere kaart weergeven

Je kunt het zogenoemde Yoshida-pad bewandelen en zo de 3776 meter hoge actieve vulkaan verkennen. De Fuji staat sinds juni op de UNESCO-werelderfgoedlijst en volgens Google zullen er daardoor meer en meer mensen zich aan de klim wagen. Om ze zo goed mogelijk voor te bereiden, bracht Google het populaire pad in kaart:

“We hope these 14,000 panos of new imagery will give climbers a sense of the terrain to expect under their feet — especially all the night-time climbers who shuffle up in the dark to see the sunrise at the crack of dawn.”

De beelden werden gemaakt, zoals bij wel meer van deze speciale projecten, met de Trekkerrugtas. Hoe dat eruitziet? Google maakte een making-of: