Barcelona kiest favoriet van Messi

Geen trainer van grote naam of faam, maar de Argentijn Gerardo ‘Tata’ Martino wordt de nieuwe trainer van FC Barcelona. Volgens Spaanse media zou de 50-jarige trainer vandaag nog een driejarig contract tekenen bij de Catalaanse club. Hij wordt de opvolger van Tito Vilanova, die eind vorige week plotseling opstapte om zich op zijn strijd tegen keelkanker te kunnen richten.

Martino trainde vorig seizoen het Argentijnse Newell’s Old Boys, de club waar Lionel Messi ooit begon als zevenjarige en waar zijn zoontje Thiago Messi na zijn geboorte lid werd. De stervoetballer van Barcelona liet zich de afgelopen dagen lovend uit over Martino, een goede bekende van zijn vader, die volgens hem een van de beste coaches zou zijn van Zuid-Amerika.

Als speler kwam Martino 505 keer uit voor Newell’s Old Boys. Hij speelde ook voor het Spaanse Tenerife, Lanus uit Argentinië, O’Higgins uit Chili en het Ecuadoriaanse Barcelona SC en heeft één interland op zijn naam.

Als hoofdcoach leidde Martino Libertad drie keer naar de landstitel in Paraguay. Ook met Cerro Porteño werd hij kampioen. Hij was vervolgens vijf jaar bondscoach van Paraguay, dat bij de WK 2010 de kwartfinale haalde en een jaar later verliezend finalist was bij de Copa America.