Apple boekte afgelopen kwartaal weer minder winst

Foto Reuters/ Mike Segar

Apple heeft het afgelopen kwartaal 6,9 miljard dollar (5,2 miljard euro) winst geboekt op een omzet van 35,3 miljard dollar (26,9 miljard euro). De omzet komt daarmee overeen met een jaar eerder, maar de winst is flink gedaald, met 21,6 procent. Ten opzichte van het vorige kwartaal zette Apple ook minder om en maakte het minder winst.

De resultaten zullen echter niet als een verrassing komen, aangezien Apple aan het einde van het vorige kwartaal al schatte tussen de 33,5 en 35,5 miljard dollar om te zetten.

De verkoop van iPhones steeg verder ten opzichte van vorig jaar: van 26 miljoen vorig jaar tot 31,2 miljoen dit jaar. De iPad-verkoop ging iets omlaag, van 17 miljoen naar 14,6 miljoen. Volgens The Verge lag dit in de lijn der verwachting. Vorig jaar had Apple net de derde generatie van het apparaat uitgebracht.

    • Frank Huiskamp