Aanhoudingen na verdrinking vijfjarige jongen Amsterdam

De politie onderzoekt de verdrinking van een vijfjarige jongen in Amsterdam gisteren. Een 21-jarige man en een 42-jarige vrouw die het kind onder hun hoede hadden zijn aangehouden en worden verhoord. De politie onderzoekt of zij wel voldoende toezicht hebben gehouden.

De politie onderzoekt de verdrinking van een vijfjarige jongen in Amsterdam gisteren. Een 21-jarige man en een 42-jarige vrouw die het kind onder hun hoede hadden, zijn aangehouden en worden verhoord. De politie onderzoekt of zij wel voldoende toezicht hebben gehouden.

De man en vrouw begeleidden zes kinderen bij hun bezoek aan een strandje aan de Bert Haanstrakade in de Amsterdamse wijk IJburg. Het slachtoffer ging even voor kwart voor één ter hoogte van een surfcentrum kopje onder en kwam niet meer boven. Duikers van de brandweer vonden de jongen op de bodem van het water en brachten hem aan land. Daar begonnen hulpdiensten met de reanimatie. De jongen werd in kritieke toestand en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed.

De aangehouden man en vrouw worden verhoord, net als een aantal getuigen. Een woordvoerder van de politie verklaart tegenover nrc.nl dat ze waarschijnlijk tegen het eind van de middag of begin van de avond na verhoor weer naar huis mogen. De twee blijven wel verdachten in de zaak. Over hun precieze relatie tot het slachtoffer kan de politie nog niet meer vrijgeven.

    • Anouk van Kampen