Winst Philips afgelopen kwartaal fors gestegen

Het hoofdkantoor van Philips. Foto ANP/Evert Elzinga

Philips heeft in het tweede kwartaal de nettowinst verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde periode in 2012 naar 317 miljoen euro, zo blijkt uit de resultaten die het bedrijf vanochtend presenteerde. Dat is voornamelijk te danken aan hogere verkoopcijfers en lagere kosten na een reorganisatie.

De verkoop van consumentenproducten steeg met 13 procent. Het is het vierde kwartaal op rij dat de groei in dat segment in de dubbele cijfers zit. Vooral in Azië en Latijns-Amerika wordt er meer verkocht, in Europa daalde de totale verkoop met 1 procent. De verkoop van LED-lampen steeg de afgelopen drie maanden met 28 procent vergeleken met vorig jaar.

Philips behaalde vorig kwartaal een omzet van 5,7 miljard euro, een groei van 3 procent op vergelijkbare basis ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Topman Frans van Houten heeft in een reactie laten weten tevreden te zijn over het vijfde kwartaal op rij waarin de operationele resultaten verbeterden. Hij sprak wel zijn zorg uit over de wereldwijde economische onzekerheid. Hij liet weten dat het bedrijf de financiële doelstellingen voor 2013 ongewijzigd laat.

    • Annemarie Coevert