Tropisch

Het is hoogzomer in grote delen van Europa, met in onze omgeving zelfs temperaturen boven de 30 graden. In de loop van de week draait de wind in Nederland naar het zuidwesten en stroomt iets minder warme oceaanlucht onze kant op, waardoor de temperatuur enkele graden moet inleveren. Dit levert ook weer eens echte regen op.

Na een heldere en vrij warme nacht is het dinsdag opnieuw zonnig. De temperatuur komt in de middag op veel plaatsen tussen 30 en 34 graden uit. Op de stranden wordt het 25 tot 30 graden.

In de loop van de middag trekken sluierwolken vanuit het zuidwesten het land in. Er nadeert een onweersstoring die in de nacht naar woensdag de eerste buien in het zuiden oplevert.

Na een plakkerig warme, en in het zuiden met onweer gepaard gaande nacht, trekken de buien woensdag overdag verder over het land naar het noordoosten. In Groningen, Drenthe en het noorden van Overijssel loopt de temperatuur – voordat de buien arriveren – nog op naar 29 graden. Elders wordt het, met minder zonneschijn en enkele buien, niet meer zo heet. Toch is het nog warm met 20 tot 27 graden. Met de zwakke tot matige zuidwestenwind wordt ook vochtige lucht aangevoerd, waardoor het soms broeierig aanvoelt.

Tot en met het weekeinde blijft het vrij zonnig en warm, maar er vallen iedere dag ook een paar buien.