Stuntmannen komen in actie en voorkomen zelfmoordpoging meisje

Still uit filmpje.

Het leek even een scène uit een actiefilm, maar het was niet in scène gezet. De vrouw die van een balkon wilde springen op de veertiende verdieping van een flat in San Diego, Californië was echt. Drie stuntmannen van de film Kick-Ass 2, die in augustus in première gaat, aarzelden niet en kwamen in actie.

De stuntmannen waren deze week in San Diego voor een bezoek aan het stripboekenevent Comic-Con toen ze de vrouw zagen terwijl ze zichzelf vasthield aan de rand van het balkon van een flatgebouw. Een onderbuurman schreeuwde vanaf zijn balkon tegen de vrouw om niet te springen.

Gregg Sergeant, Scott Schecter en Amos Carver, die stunts uitvoeren voor de film waarin onder andere Jim Carrey speelt, waarschuwden een beveiliger. Die liet hen binnen in het gebouw alwaar het trio naar het appartement van de vrouw renden.

Voordat ze er erg in had, trokken de mannen onder luid applaus van omstanders beneden haar veilig weer de balkonrand over en legden haar op de bank. Sergeant zei later tegen 23ABCNews:

“Ze was erg overstuur. Ik was erg blij dat we net op tijd waren. Het ging allemaal zo snel. Als we twee seconden later waren geweest, had ze het niet meer kunnen navertellen.”

http://youtu.be/v_SKP3gVSMM

Volgens de politie was de vrouw de weg kwijt doordat haar relatie uit was gegaan en had ze in haar eentje zitten drinken. In het appartement werden gebroken flessen wodka gevonden.

http://youtu.be/NPXTNW0UZus

    • Anouk Eigenraam