Branden in shoarmazaak Middelharnis en glasfabriek Schiedam

In een shoarmazaak in Middelharnis is op de vroege ochtend brand uitgebroken. Een naastgelegen appartementencomplex werd uit voorzorg ontruimd. In een glasfabriek in Schiedam ontstond vanochtend eveneens brand. Twee medewerkers van de fabriek die rook binnen hadden gekregen, werden door ambulancepersoneel behandeld, meldt veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

In het pand aan het Zandpad in Middelharnis ontstond de brand even na 03.00 uur na een explosie. Ook een gasleiding vloog in brand. De brandweer rukte met groot materieel uit. Na zo’n twee uur was het vuur onder controle.

Verdachte in Middelharnis aangehouden

De bewoners van een naastgelegen appartementencomplex zijn buiten opgevangen. De brandweer verricht metingen en ventileert de woningen. Een persoon meldde zich met brandwonden in het ziekenhuis. Deze man is aangehouden als verdachte.

Bij de brand in de glasfabriek in Schiedam kwam veel rook vrij. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. Vanwege de hitte werd extra brandweerpersoneel ingezet. Rond 04.30 uur werd het sein brand meester gegeven.(Novum)