Vakantiegangers beboet voor te zware caravan

Agenten controleren een camper nabij het Duitse Neuenburg. Foto EPA / Patrick Seeger

Tientallen vakantiegangers hebben een bekeuring gekregen omdat hun caravan of camper te zwaar beladen was. Dat meldt de politie, die vrijdag en gisteren controles hield op de N57 richting Zeeland.

Agenten controleerden 153 campers en auto’s met caravans of andere aanhangers zoals boottrailers. 61 vakantiegangers kregen een bekeuring, van wie 36 wegens overbelading. Volgens de politie zat in sommige caravans de helft meer bagage dan toegestaan. Een aantal kampeerders kwam er vanaf met een waarschuwing.

Naast overbelading stuitten de agenten op onjuiste spiegels en niet goed bevestigde losbreekkabels. Ook werden boetes uitgedeeld voor onder meer rijden zonder rijbewijs, verlopen APK en losliggende lading. De politie wil met de controles het aantal ongelukken met caravans en aanhangers verminderen.

De ANWB meldde gisteren al dat mensen die met de caravan op vakantie gaan, die vaak te zwaar beladen. De toeristenbond organiseerde langs de A16 en de A2 gratis vakantiechecks waar vakantiegangers konden laten controleren of ze veilig naar hun bestemming konden reizen. Zo’n vijftig mensen maakten gebruik van de gratis controle. (Novum)