Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Het is bevestigd: Superman en Batman tegenover elkaar, in één film

Henry Cavill in zijn rol als Superman in 'Man of Steel'.
Henry Cavill in zijn rol als Superman in 'Man of Steel'. Foto Warner Bros. Pictures via AP / Clay Enos

Twee van de grootste superhelden in één film. Het gaat gebeuren, want Superman en Batman zullen samen figureren in een nieuwe Supermanfilm die regisseur Zack Snyder gaat maken. Veel fans reageerden enthousiast op het nieuws.

Snyder, bekend van ‘Man of Steel’, dook gisteravond onverwachts op bij het evenement Comic-Con in San Diego en maakte daar bekend dat hij de twee superhelden gaat samenbrengen in een en dezelfde film. Veel details over de nieuwe film, die in de zomer van 2015 te zien moet zijn, wilde hij nog niet geven. Het script wordt op dit moment nog geschreven, zei Snyder. De productie zou begin volgend jaar van start gaan.

Warner Bros. bevestigde dat er weer een Supermanfilm komt en zei dat Henry Cavill en Amy Adams, die de hoofdrollen vertolkten in Man of Steel, in de nieuwe film te zien zullen zijn. Cavill zal opnieuw de rol van Superman vertolken, wie Batman gaat spelen is echter nog niet bekend. Christian Bale wil die rol volgens The Huffington Post niet opnieuw op zich nemen.

Snyder onthulde in de verklaring van Warner Bros. ook dat de twee superhelden in de nieuwe film tegenover elkaar zullen staan. Hoewel dat sommige fans misschien zal verbazen, vindt Snyder zelf het vooral fascinerend:

“Let’s face it, it’s beyond mythological to have Superman and our new Batman facing off, since they are the greatest superheroes in the world.”

Snyder onthulde op Comic-Con direct het nieuwe logo van de Superman-Batmancombinatie:

Twitter avatar marcgraser Marc Graser The #Batman #Superman logo for Warner Bros.’ superhero match up Zack Snyder will direct for summer 2015 http://t.co/8Zj8RYaMUe

De aanwezige fans in San Diego reageerden volgens persbureau AP enthousiast op het nieuws. Ook op Twitter regende het reacties, voornamelijk positieve.