Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Zes Indiërs veroordeeld tot levenslang voor verkrachting Zwitserse toeriste

De plek waar de twee Zwitserse toeristen werden overvallen.
De plek waar de twee Zwitserse toeristen werden overvallen. Foto AFP

Zes Indiërs die beschuldigd waren van groepsverkrachting van een Zwitserse 39-jarige toeriste afgelopen maart zijn veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf door een rechtbank in India. Dat meldt persbureau PTI.

De officier van justitie, Rajendra Tiwari, zou tevreden zijn met het vonnis zo melden lokale media.

“Alle beklaagden werden veroordeeld en we zijn tevreden met de uitspraak.”

De Zwitserse vrouw reisde met haar man op de fiets door India toen ze in de deelstaat Madhya Pradesh slachtoffer werd van de groepsverkrachting. Het stel had de tempelstad Orchha bezocht, waarna ze hun tent hadden opgezet in een bos. Daar werden ze overvallen door de mannen, die het stel mishandelden met stokken, zich aan de vrouw vergrepen en er met een telefoon, laptop en omgerekend 140 euro cash vandoor gingen.