Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Politie doet invallen in zaak-Wiels

De Curaçaose politie heeft deze week invallen gedaan in vijf woningen verspreid over het eiland. De huiszoekingen houden verband met de moord op Raúl Jacinto ‘Bolle’ Martinez. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.

De man die in Zoetermeer werd aangehouden omdat hij mogelijk betrokken is bij een moord op Curaçao, komt op 17 juni onder politiebegeleiding op het eiland aan. Hij werd geblinddoekt en met handboeien uit het vliegtuig gehaald.
De man die in Zoetermeer werd aangehouden omdat hij mogelijk betrokken is bij een moord op Curaçao, komt op 17 juni onder politiebegeleiding op het eiland aan. Hij werd geblinddoekt en met handboeien uit het vliegtuig gehaald. Foto ANP / George Brete Jr.

De Curaçaose politie heeft deze week invallen gedaan in vijf woningen verspreid over het eiland. De huiszoekingen houden verband met de moord op Raúl Jacinto ‘Bolle’ Martinez. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels, begin mei op het strand van Marie Pampoen, ten zuidoosten van Willemstad.

Martinez werd twee weken na de moord op Wiels onthoofd teruggevonden aan de noordzijde van het eiland. Hij was zwaar verminkt.

De huiszoekingen op donderdag en vrijdag werden verricht door het Recherche Samenwerkingsteam (RST), de douane en een team van deskundigen met speciaal afgerichte honden uit Nederland. Er is een aantal goederen in beslag genomen, maar er zijn geen arrestaties verricht. De politie wil niet zeggen waar ze naar op zoek waren.

Eén verdachte zit vast

Op dit moment zit er in de zaak Wiels één verdachte vast in de zwaar beveiligde marinekazerne Suffisant. Hij zou Martinez hebben vermoord. De politie sluit niet uit dat Martinez vermoord is om de moord op Wiels te verhullen. De gearresteerde man met de bijnaam ‘Pretu’ was een buurjongen van Martinez uit de wijk Koraal Specht. Hij werd in juni gearresteerd in Zoetermeer en door Nederland uitgeleverd aan Curaçao.

De politie zei vlak na de arrestatie van ‘Pretu’ een tweede verdachte op het oog te hebben, maar tot nog toe is er geen aanhouding verricht. Om het onderzoek niet te belemmeren doet het onderzoeksteam verder geen uitspraken over de voortgang van het onderzoek naar de moord op Wiels. (Novum)