Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Doping 2017

U bent van de volgende etappes uitgesloten wegens het gebruik of in bezit hebben van de volgende niet toegestane middelen: twaalf strips MDMA, een Nepalese chillum, een bionisch kunstbeen, zes doses bloed van de firma Richards en Co., een Mars reep, 3-D bril, een iPod met cd’s van Beyoncé, twaalf blikjes kaviaar, een TROS Kompas met vooraf in potlood aangekruiste programma's, een flessenopener, aanmaakblokjes, twee bundels van Mart Smeets, familiefoto’s, en een snorkel.

Het verweer dat met name de genoemde geschriften niet prestatieverhogend zijn, is verworpen.

(SdJ)