Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

De blauwe cabrio

Als ik van mijn werk op mijn oude fiets naar huis trap, word ik gepasseerd door een blauwe cabrio. De bestuurster is een woest aantrekkelijke vrouw, lichtgetint, de bevallige vormen gehuld in een strakke witte jurk. Haar lange, glanzende zwarte haar zweeft in de wind. Ik kijk naar de auto, nog langer naar haar. Zij

Als ik van mijn werk op mijn oude fiets naar huis trap, word ik gepasseerd door een blauwe cabrio. De bestuurster is een woest aantrekkelijke vrouw, lichtgetint, de bevallige vormen gehuld in een strakke witte jurk. Haar lange, glanzende zwarte haar zweeft in de wind.

Ik kijk naar de auto, nog langer naar haar.

Zij heeft het wel in de gaten, maar kijkt stoïcijns voor zich. Net als ik slaat zij rechtsaf en we rijden verder in dezelfde richting. Filevorming brengt haar op achterstand.

Maar even later rijden wij toch weer op gelijke hoogte. Ik kan niet nalaten weer naar haar te kijken.

Zij kijkt nu pontificaal terug en roept op spottende toon: „Wat een mooie fiets heb jij!”

Marcel van der Horst