Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Yahoo veilt ongebruikte mailadressen

Heeft u een oud e-mailadres bij Yahoo dat u niet meer gebruikt? Dan kan dat binnen een maand in handen komen van iemand anders. En dat kan leiden tot problemen. Yahoo meldde vorige week dat het inactieve gebruikersnamen gaat veilen. Belangstellenden kunnen intekenen op het adres van hun keuze. Zo kan albert93099@yahoo.com het simpeler albert@yahoo.com gaan gebruiken.

Dat is vragen om problemen, stelt de Amerikaanse site Marketing Land. Stel: de vorige eigenaar van albert@yahoo.com heeft dit adres ooit ingevuld bij Amazon of eBay. Weet hij de inlogcode voor zo’n webwinkel niet meer en vraagt hij die op, dan sturen Amazon of eBay die naar het ingevulde mailadres. Vertrouwelijke gegevens, zoals creditcardinformatie, kunnen zo in handen komen van derden. Yahoo heeft nog niet gereageerd op de kritiek.