Tropicana wordt stadskas

Tropicana was een van de grootste zwembaden van Nederland – een tropische tuin, een wildwaterbaan, een heleboel gevaarlijke glijbanen. Dit ging allemaal in 2010 dicht. Geldgebrek. Sindsdien stond het oude zwemparadijs te verpieteren aan de Rotterdamse Maasboulevard. Maar sinds woensdag is er een nieuwe bestemming voor gevonden. De komende jaren zal er een stadskas in komen, waarin „duurzaamheid, creatief ondernemerschap, eten en koffie” centraal staan, zo melden de initiatiefnemers in een gezamenlijk persbericht. Straks kun je in de oude wildwaterbaan koffiedrinken aan een bar. In het buitenbad opent horecazaak Picknick Rotterdam een zomerterras – die is vanaf eind deze maand al open. Er komt ook een duurzame pizzeria in. De paddenstoelen op de pizza’s worden gekweekt in de kelders van Tropicana.