Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wielrennen

Tom Veelers, de nummer laatst, stapt als tweede Nederlander af

Tom Veelers van Argos-Shimano komt gehavend over de finish na zijn valpartij in de laatste honderd meter van de tiende etappe van de Tour de France
Tom Veelers van Argos-Shimano komt gehavend over de finish na zijn valpartij in de laatste honderd meter van de tiende etappe van de Tour de France Foto ANP/ Bas Czerwinski

Tom Veelers (Argos-Shimano) heeft vandaag moeten opgeven in de Tour de France. Hij is na Danny van Poppel de tweede Nederlander die de strijd in Frankrijk staakt. Veelers was de nummer laatst, de rodelantaarndrager, in de ronde.

Twitter avatar letour Le Tour De France Veelers out of the Tour de France http://t.co/eoLCOHrdUe #TDF #live

Veelers had gisteren al de nodige moeite om tijdens de etappe naar Alpe d’Huez binnen de tijdslimiet te finishen en passeerde als laatste de streep. Een dag daarvoor zat hij om dezelfde reden lang in spanning na zijn klimtijdrit. Vorig jaar gaf Veelers eveneens op.

Veelers zal zich waarschijnlijk het meest de tiende etappe heugen, toen hij in de sprint door Mark Cavendish ten val werd gebracht. Hij zag die dag wel zijn ploeggenoot Marcel Kittel winnen. Kittel won al drie etappes voor de Nederlandse ploeg.