Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

PSV treft Belgische nummer twee in voorronde Champions League

De 'Cup met de grote oren'.
De 'Cup met de grote oren'. Foto EPA / Christian Brun

PSV treft in de derde voorronde van de Champions League de Belgische club Zulte Waregem. De Eindhovenaren spelen eerst thuis, op 30 of 31 juli. Op 6 of 7 augustus is de return.

Zulte Waregem werd vorig jaar tweede in de Belgische competitie (achter RSC Anderlecht), het beste resultaat uit de clubgeschiedenis.

Als PSV de dubbele ontmoeting wint, gaat het door naar de play-offronde van de Champions League, de laatste horde voordat het echte toernooi begint. Verliest de ploeg van coach Philip Cocu, dan gaat het door naar de play-offronde van de Europa League.

Fenerbahçe, dat gisteren te horen kreeg ondanks een matchfixing-zaak toch aan de Champions League te mogen deelnemen, stuit op Red Bull Salzburg. FC Nordsjælland neemt het op tegen Zenit St Petersburg, terwijl PAOK Saloniki het Oekraïense Metalist Charkov treft. Olympique Lyon werd verbonden aan Grasshopper Club.

Landskampioen Ajax is als enige Nederlandse club al zeker van deelname aan het miljoenenbal.