Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Ook in hoger beroep 28 jaar cel voor Van der Sloot

Van der Sloot hoopte in hoger beroep een lagere straf te krijgen. Foto: EPA / Paola Aguilar
Van der Sloot hoopte in hoger beroep een lagere straf te krijgen. Foto: EPA / Paola Aguilar

Joran van der Sloot is ook in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op Stephany Flores. Het gerechtshof in Lima handhaafde daarmee de straf die Joran in januari 2012 is opgelegd. Dat melden Peruaanse media.

De nu 25-jarige Nederlander bracht de nacht van 29 op 30 mei 2010 door met de 21-jarige rechtenstudente Stephany Flores in het casino Atlantic City in Lima. Hij was naar de Peruaanse hoofdstad afgereisd voor een pokertoernooi. In hotel Tac, waar hij logeerde, bracht hij Flores later om het leven. Hij vluchtte met hulp van drie Peruanen naar buurland Chili waar hij op 3 juni werd aangehouden. Kort daarop werd hij aan Peru uitgeleverd.

In januari 2012 werd hij veroordeeld tot 28 jaar cel, twee jaar minder dan geëist. Sindsdien zit hij vast in de zwaar bewaakte Piedras Gordas-gevangenis. Van der Sloot hoopte in hoger beroep een fors lagere straf te krijgen.

Joran van der Sloot bij de uitspraak vorig jaar

Naast de moord op Flores wordt Van der Sloot in verband gebracht met de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005 na een avondje stappen tijdens een vakantie op Aruba. Van der Sloot is hier nooit voor vervolgd.