NRC.nl zoekt nieuwe freelancers

NRC.nl wil altijd de eerste zijn met het belangrijkste nieuws, aangevuld met snelle duiding. Met een prachtige nieuwssite, maar ook met mooie digitale experimenten en met vernieuwende producten als NRC Reader, werken we aan de toekomst van de journalistiek en de journalistiek van de toekomst. Scherp, creatief en een tikje eigenzinnig.

UPDATE (01/08): De inzendtermijn voor onderstaande vacature is verstreken. Reageren heeft geen zin meer. Als je hebt gesolliciteerd, laten we je zo snel mogelijk iets horen.

NRC.nl wil altijd de eerste zijn met het belangrijkste nieuws, aangevuld met snelle duiding. Met een prachtige nieuwssite, maar ook met mooie digitale experimenten en met vernieuwende producten als NRC Reader, werken we aan de toekomst van de journalistiek en de journalistiek van de toekomst. Scherp, creatief en een tikje eigenzinnig.

En om dat te blijven doen, zoeken we internetredacteuren die ons team op freelancebasis verder kunnen versterken. Als je jezelf herkent in onderstaande profielschets, dan maken we graag nader kennis.

Je bent een echte nieuwsjunk (m/v) die weet wat er in de wereld gebeurt. Je hebt een brede belangstelling en dito algemene ontwikkeling. Je kunt snel een correct en prettig leesbaar nieuwsbericht schrijven, uiteraard in foutloos Nederlands.

Maar je denkt verder dan dat. Je bent creatief en slaagt er in om het nieuws te verrijken met bewegend of stilstaand beeld, met tweets en relevante links en met verhelderende infographics.

Natuurlijk heeft het web geen geheimen voor je. Je hebt aantoonbare ervaring in de online journalistiek en je bent actief op social media. Je behoort tot de eersten die mooie, grappige en interessante video’s, spraakmakende artikelen en indringende foto’s elders op internet signaleren.

En je hebt een eigen mening. We horen graag hoe onze site volgens jou nog beter kan worden.

Je bent flexibel en je kunt in wisselende diensten werken, zowel overdag als ‘s avonds. Behalve voor de site kunnen ook werkzaamheden voor NRC Reader eventueel deel uitmaken van je takenpakket.

    • Wieland van Dijk