Nipple slip goes wrong

Zien //

Naakte zangeresBoos op The Daily Mail Bekijk op http://nrch.nl/z2u hoe Amanda Palmer naakt de makers van de Engelse tabloid toezingt

Wat doe je als muzikante als je in The Daily Mail wordt neergesabeld vanwege een ‘nipple slip’? Dan schrijf je natuurlijk een scherpzinnige aanklacht als respons, zoals de Amerikaanse zangeres Amanda Palmer deed.

De 37-jarige Palmer, die bekend werd als zangeres van de band The Dresden Dolls, trad onlangs op het Britse festival Glastonbury op. Daar hupste ze dermate wild op het podium dat één van haar borsten „wist te ontsnappen”, aldus The Daily Mail. De krant noemde het kledingakkefietje „gênant”.

Amanda is zelf de beroerdste niet als het gaat over ontkleed optreden, zo zingt ze in het liedje ‘Daily Mail’ dat ze schreef als antwoord op het artikel.

Om haar argument kracht bij te zetten, deed ze vorige week bij een optreden in Londen haar kleren uit, toen ze haar muzikale aanklacht tegen het artikel ten gehore bracht.

In het protestnummer zingt Palmer over de manier waarop vrouwen in de tabloids worden afgebeeld. „It’s so sad what you tabloids are doing”, zei Amanda. „Your focus on debasing women’s appearances ruins our species of humans.

Een paar jaar geleden schreef Thom Yorke, frontman van Radiohead en nu Atoms for Peace, ook al een lied over The Daily Mail, waarin hij de krant belachelijk maakte.

    • Judith Laanen