Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wielrennen

Mollema stapt vandaag gewoon weer op de fiets

De zieke Mollema stapt vandaag gewoon weer op in de Tour.
De zieke Mollema stapt vandaag gewoon weer op in de Tour. Foto ANP / Bas Czerwinski

Bauke Mollema verschijnt vandaag gewoon aan de start van de negentiende etappe in de Tour de France. Dat heeft ploegleider van Belkin Merijn Zeeman gezegd tegenover BNR.

Het was onzeker of Mollema zijn weg naar Parijs kon vervolgen omdat hij ziek werd, maar volgens Zeeman is nooit sprake geweest dat hij niet zou starten.

“Het is wellicht nog zwaarder dan gisteren en Bauke en Laurens moeten weer zo lang mogelijk volgen. Wellicht liggen er weer kansen voor ons.”

Mollema is sinds de tijdrit van woensdag al grieperig. Dat hij gisteren een matige rit reed, kwam dan ook niet echt als een verrassing voor Zeeman. “De dokter zei woensdag al dat hij ziek aan het worden was.” Mollema verloor gisteren op de Alpe d’Huez tijd op de concurrenten en zakte naar de zesde plaats in het klassement.