Jammen in het zand

Het strand. Daar wil iedereen nu zijn, met temperaturen rond de 26 graden. Ook op het Scheveningse strand belooft het morgen druk te worden. Rond 20.00 uur begint daar het Jam de la Crème Festival. Optredens waar, zoals de naam doet vermoeden, gejamd (geïmproviseerd) wordt. Muzikanten die uit delen van het land komen en verschillende muziekstijlen hebben, worden bij elkaar gezet op een podium en beginnen met spelen – in de hoop dat het wat moois oplevert.

Zeven jaar geleden begon Jam de la Crème als een klein, Haags vriendenfeestje. Sinds die tijd is het stevig gegroeid en staat het morgen met twee podia op het Zuiderstrand. Veel artiesten, bands en dj’s komen langs. Het gaat onder andere om Spider Rico, The Benelux, Kern Koppen, en The Deaf, ook bandleden van onder meer Dyzack, Soul Sister Dance Revolution en Kytopia zijn erbij.

Voordat het festival begint, vinden overal op het strand zogenoemde ‘ZUBB Sessies’ plaats. Verschillende artiesten zullen hierbij korte akoestische sessies doen voor de camera. Er wordt zelfs opgetreden in de duinen. Je kunt het resultaat later bekijken op zubb.nl.