Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Entertainment

De laatste loodjes en blaren van De Nijmeegse Vierdaagse

De Brit Simon Brownlee is dit jaar opnieuw de eerste die de eindstreep van de Nijmeegse Vierdaagse heeft gehaald. Hij had de laatste etappe van vijftig kilometer rond 09.30 uur uitgelopen. Bijna veertigduizend wandelaars lopen vandaag de laatste kilometers van de 97e editie van het evenement. Op de laatste dag worden ze traditiegetrouw bij de laatste kilometers op de Sint Annastraat, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Via Gladiola, door het publiek overspoeld met gladiolen. Het jaarlijkse evenement start op de derde dinsdag van juli, en is het grootste wandelevenement ter wereld. Sinds vorig jaar is de Vierdaagse het grootste sportevenement ter wereld.
Politieagenten krijgen de volle laag uit een zwembadje met jongeren op de Zevenheuvelenweg bij Berg en Dal. Op de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse liepen wandelaars een 'bergetappe' langs Groesbeek en Berg en Dal. Tussen deze plaatsen bevindt zich het glooiende parcours van de Zevenheuvelenweg.
ANP / Erik van 't Woud
Wandelaars in de Lus bij Valburg tijdens de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse.
ANP / Bram van de Biezen
De eerste wandelaars arriveren in Groesbeek.
ANP / Erik van 't Woud
Bermtoeristen langs de Zevenheuvelenweg.
ANP / Erik van 't Woud
Even buiten Nijmegen moeten twee jongens uit Eindhoven de blaren bestrijden. Het duo loopt voor de eerste keer mee en probeert de 4x 50 km zonder training te volbrengen.
ANP / Erik van 't Woud
De eerste dag van de Vierdaagse ging via de Waalbrug naar Bemmel en Elst in de Betuwe.
ANP / Flip Franssen
Startende wandelaars banen zich 's ochtends vroeg in door een haag van dronken studenten op de derde dag van de Vierdaagse.
ANP / Erik van 't Woud
Recreatie, ontspanning, cultuur en theater op Festival Op 't Eiland, dat tijdens de Vierdaagsefeesten bij het toekomstige stadseiland van Nijmegen, het Waalstrand, plaatsvindt.
ANP / Flip Franssen
Gezelligheid op het festival De Kaaij op de Waalkade tijdens de Vierdaagsefeesten voorafgaand aan de Nijmeegse Vierdaagse.
ANP / Erik van 't Woud
Een deelnemer aan de 50 km doet om kwart voor zeven een tukje bij een rustpunt buiten Nijmegen.
ANP / Erik van 't Woud
De Brit Simon Brownlee passeert als eerste wandelaar de finish van de Vierdaagse van Nijmegen. Brownlee is de laatste jaren traditioneel de eerste 'wandelaar' die aankomt bij de finish.
ANP / Erik van 't Woud
Deelnemers op de Zevenheuvelenweg.
ANP / Erik van 't Woud
Op de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse steken de wandelaars in alle vroegte de Waalbrug over. De route gaat via Bemmel en Elst naar de gevreesde Waaldijk tussen Oosterhout en Lent.
ANP / Erik van 't Woud
Meisjes delen op de derde dag water uit bij een watertappunt op de Zevenheuvelenweg bij Berg en Dal.
ANP / Erik van 't Woud