‘Verdachte moord Visser en Severein verborg lichamen’

De limoenplantage in Alquerías waar de lichamen zijn gevonden van Visser en Severein. Foto EPA / Israel Sanchez

De man die zaterdag is opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein wordt verdacht van het verbergen van hun lichamen. Dat meldt de Spaanse krant La Verdad vandaag.

Het gaat om de eigenaar van de boomgaard en het bijbehorende huis in Alquerías waar het Nederlandse stel in mei werd gevonden. De vierde verdachte zou een bekende zijn van de hoofdverdachte, Juan Cuenca, de ex-manager van de volleybalclub in Murcia. Voor deze club zou ook een naast familielid van de eigenaar van de boomgaard hebben gespeeld.

De recherche vroeg zich al af waarom de lichamen van Visser en Severein zo ver zijn begraven van de plek waar ze zijn vermoord. Het huis van de verdachte is twee keer door de politie doorzocht. Daarbij zijn verschillende spullen in beslag genomen om te worden geanalyseerd.

De 35-jarige Visser en de 57-jarige Severein werden op 26 mei vermoord in de buurt van Murcia. Ze verdwenen begin mei tijdens hun verblijf in Spanje. Naast de eigenaar van de boomgaard en de ex-manager zitten ook twee Roemenen vast. De laatste twee worden verdacht van het daadwerkelijk plegen van de dubbele moord.

    • Anouk Eigenraam