Raadspelletje: 26 muziekgenres op alfabet

Still uit videofilmpje.

Even iets voor de muziekfreaks onder ons: 26 muziekjes in een liedje en op alfabetische volgorde van het genre. Wat wil een mens nog meer. Het leukste is natuurlijk om niet rechts onderin je scherm te kijken van het filmpje, maar alleen te luisteren en dan te kijken of je weet welk genre er gespeeld wordt.

Elk genre wordt zo’n tien seconden gespeeld. En om het je makkelijk te maken hebben Andrew Huang en zijn muziekpartner die zichzelf Boyinaband noemt, zich bij elke tien seconden bijpassend uitgedost. Ook maken ze de bij het genre passende moves. De bekende genres zitten erbij, maar ook heel veel onbekendere muzakjes, die waarschijnlijk alleen voor de fijnproever te onderscheiden zijn van andere stijlen.

De twee houden kennelijk nogal van fusion in muziek. Eerder maakten ze al deze mix:

En voor degenen die het ook zo leuk vinden om een beetje met een drumcomputer te pielen, hier een stukje met uitleg:

    • Anouk Eigenraam