Opinie

    • Wubby Luyendijk

Knevel aan de lijn

Johan Derksen, gisteravond op de stoel van Andries Knevel

‘Tijs, beste vriend, mijn felicitaties. 802.000 kijkers voorKnevel & Van den Brink. Dat doe ik Wouter Bos niet na.”

- „Wouter snapt hoe het werkt. Ik zou het gesprek opbouwen, hij zou ’t afmaken. Maar Andries, jij was toch met vakantie?”

- „Dondersgoede gasten. Afgevaardigde Kees van der Staaij voor de kijkers in Nunspeet, hij haalde het NOS Journaal met zijn reactie op vaccinatiedwang, bepleit door de liberalen nota bene. Rebel Paul Jansen van de Telegraaf, knipmessend voor Bos. Zag je hoe Wouter wegkeek toen Paul hem een handje gaf? Ha, ha. En dan heb ik nog niet genoemd: onze wielrennende spraakwatervaldames en de mevrouw die mee voer op de Costa Concordia. Al vroeg je haar naar mijn bescheiden mening te veel naar de bekende weg. Trouwens ook complimenten: allengs word je jovialer. Je maakt grapjes, Tijs!”

- „Maandagochtend zat ik ’m nog te knijpen. De publieke opinie is dat wij ons krediet verspelen door allebei twee weken op vakantie te gaan. Een blamage, vonden Paul Römer en Bert van der Veer in Lunch!

- „Apekool. De zenderbaas heeft onze vakanties in hoogsteigen persoon goedgekeurd. Hij wilde voor het eerst de hele zomer door een talkshow. En de VARA voelde zich niet geroepen met Pauw & Witteman een bijdrage te leveren, Jeroen en Paul leveren geen vakantie in. Dan zetten wij hulptroepen in. Na Wouter op mijn plek vond dit heerschap de voetbalsnor de beste. Jouw wedje gisteravond met hem, we hebben ons verkneukeld.”

- „Wouter en Johan Derksen wilden interviewen en volop meedoen, Kees Jansma wilde vooral aanzitten. Hij scoorde dinsdag minder kijkers dan Wouter, maar aan tafel was meer kermis, minder eenrichtingsverkeer. Iedereen bevroeg iedereen.”

- „Kees deed het niet chic, hij stelde zich op als KNVB-huurling. Hij verklapte dat Vera Pauw had gesolliciteerd als bondscoach in de Verenigde Staten. Zij zette haar maandagochtendgezicht op en hij sloeg triomfantelijk zijn armen over elkaar.”

- „Toch, Andries: we moeten oppassen. Er zijn kapers op de kust. De fusieomroepen krijgen meer macht. De dag dat ze vragen waarom de EO deze eredivisieshow nog mag maken is nabij. Zo werd Moraalridders ook van de rails gereden.”

- „Tijs, ik moet ophangen. Rietje komt aanlopen, haar gezicht staat op onweer. Ik zou grasmaaien. Toi toi toi vanavond met Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Breng je haar mijn groeten over?”

Wubby Luyendijk vervangt tv-recensent Hans Beerekamp.

    • Wubby Luyendijk