Herman Brusselmans, Joost Zwagerman op 7de editie Manuscripta

AMSTERDAM - Bezoekers in de Zuiveringshal op het Westergasfabriekterrein tijdens Manuscripta, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen. Dit jaar vindt het evenement voor het eerst plaats op het museumplein, tijdens de Uitmarkt/ ANP

Onder andere Herman Brusselmans en Joost Zwagerman zijn dit jaar te gast op Manuscripta, sinds 2007 de officiële opening van het Nederlandse boekenseizoen. Dat meldt stichting CPNB in een persbericht. Het evenement vindt plaats op 31 augustus en 1 september. Standplaats dit jaar is voor het eerst het museumplein.

Op diverse podia tijdens de Uitmarkt op het museumplein geven grofweg 60 auteurs acte de présence. Naast Herman Brusselmans en Joost Zwagerman zijn ook Karin Amatmoekrim, Tessa de Loo, Nico Dijkshoorn, Ted van Lieshout, Peter Römer en Arthur Japin, Thomas Verbogt, Abdelkader Benali, F. Starik en Frank Westerman op het boekenfestival aanwezig.

Op zaterdagmiddag wordt door juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan de winnaar bekendgemaakt van de Europese Literatuurprijs. Toegang voor de 7e editie van Manuscripta is op beide dagen gratis. Op 1 augustus wordt de gehele programmering van Manuscripta bekendgemaakt via www.manuscripta.nl.

 

 

    • Roderick Nieuwenhuis