Google nieuwe speler op Nederlandse boekenmarkt

E-books van Google zijn ook te lezen op e-readers/ ANP

Sinds gisteravond verkoopt Google e-books in zijn winkel Google Play, zo weet nu.nl. Daarmee is de toetreding van Google tot de Nederlandse boekenmarkt een feit.

De e-books verschijnen naar alle waarschijnlijkheid vandaag in Google Play. De gekochte titels zijn te lezen op e-readers, internet en in Google-apps die zowel voor Android als iOS zijn ontwikkeld.

Opvallend aan het nieuwe initiatief van Google noemt ereaders.nl de lage prijs van de aangeboden e-books. Een goede raad, de eerste volwassenenroman van J.K. Rowling, is met een prijs van 5.43 euro bijna drie euro goedkoper dan bij bol.com. Mustreads.nl brengt het nieuws dan ook met de kop: ‘Komst Google Play Books zorgt voor prijzenslag Nederlandse ebooks’.

Interessante vernieuwing noemt ereaders.nl het feit dat de gebruiker met Google Play Book maximaal duizend eigen e-books kan uploaden naar een cloud. Vooralsnog zijn alleen titels van de uitgeverijen Prometheus, The House of Books en Karakter beschikbaar.

 

 

 

    • Roderick Nieuwenhuis