Beschamende nederlaag Utrecht in Luxemburg

Omer Bsheval van FC Differdange in strijd met FC Utrecht-speler Edouard Duplan. Foto ANP/Tom Schneider

FC Utrecht heeft vanavond een valse start gemaakt in de tweede voorronde van de Europa League. De ploeg van trainer Jan Wouters verloor op bezoek bij het Luxemburgse FC Differdange 03 met 2-1. Volgende week krijgt Utrecht in de Galgenwaard de kans om de blamage recht te zetten.

Jacob Mulenga bezorgde Utrecht een uitstekende start door in de tweede minuut een voorzet van debutant Kenny Teijsse binnen te koppen. De Zambiaan was niet veel later opnieuw dicht bij een treffer. Zijn inzet werd evenwel gekeerd door de doelman van de Luxemburgers.

Utrecht zeer kwetsbaar in de verdediging

Spits Omar Er Rafik legde aan de andere kant pijnlijk de defensieve kwetsbaarheid van de domstedelingen bloot. Met goals in de 27e en 57e minuut boog hij de score om. Mulenga raakte kort na rust nog wel de paal, maar veel meer wapenfeiten van Utrecht vielen er niet te noteren.

Utrecht plaatste zich voor de voorronde van de Europa League door de verdienstelijke vijfde plaats in de Eredivisie van afgelopen seizoen. De club zag deze zomer sterkhouders als Mike van der Hoorn en Anouar Kali vertrekken.

De voetbalverslagen zijn afkomstig van persbureau Novum.