AnsaldoBreda betaalt 37 miljoen euro terug aan banken

Foto ANP / Marcel Antonisse

AnsaldoBreda, de Italiaanse treinfabrikant verantwoordelijk voor de Fyra, heeft 37 miljoen euro terugbetaald aan ruim tien banken. De banken, waaronder ING, hadden zich garant gesteld en geld voorgeschoten aan de Belgische spoorwegen voor de aanschaf van de Fyra.

De Belgische spoorwegen besloot eind mei te stoppen met deze trein vanwege aanhoudende problemen, waarna de NS hetzelfde besluit nam, een besluit waar de fabrikant zich nog altijd weigert bij neer te leggen.

Het overmaken van dit bedrag naar de banken betekent volgens AnsaldoBreda dan ook niet dat het bedrijf de annulering van de orders accepteert, zo schrijft de NOS. De fabrikant blijft eisen dat de contracten worden nagekomen en dat de NS en de NMBS volgens afspraak de treinen afnemen.

    • Annemarie Coevert