Voetbaltransfer // Kevin Strootman verruilt PSV voor AS Roma

Kevin Strootman vertrekt definitief bij PSV. Hij gaat komend seizoen voetballen voor het Italiaanse AS Roma. PSV bereikte gisteren een definitief akkoord met de Italianen over de middenvelder, vice-aanvoerder van Oranje. De 23-jarige Strootman is momenteel onderweg naar de Italiaanse hoofdstad voor zijn medische keuring. Daarna zal hij er worden gepresenteerd. Strootman speelt sinds 2011 voor PSV. De middenvelder kwam in dat jaar over van FC Utrecht. Bij PSV groeide Strootman uit tot vaste waarde in Oranje en vice-aanvoerder van het Nederlands elftal. Na Dries Mertens (Napoli) is Strootman de tweede PSV’er die deze zomer een grote transfer maakt naar de Serie A. Naar verluidt is er ongeveer 20 miljoen euro gemoeid met de transfer. NRC