Verdachte ontvoeringszaak Cleveland ontkent alle aanklachten

Ariel Castro, die verdacht wordt van het kidnappen en verkrachten van drie vrouwen in Cleveland, Ohio, staat naast zijn advocaat Craig Weintraub. Castro heeft vandaag gezegd dat hij onschuldig is.
Ariel Castro, die verdacht wordt van het kidnappen en verkrachten van drie vrouwen in Cleveland, Ohio, staat naast zijn advocaat Craig Weintraub. Castro heeft vandaag gezegd dat hij onschuldig is. Foto AP / Tony Dejak

Ariel Castro, de man die verdacht wordt van het ontvoeren van drie vrouwen in Cleveland, heeft vandaag gezegd onschuldig te zijn, meldt persbureau AP. Castro staat onder meer terecht voor ontvoering en verkrachting.

Castro moest zich verantwoorden voor een uitgebreide aanklacht waarin naast andere overtredingen, meer dan 500 gevallen van ontvoering en meer dan 450 gevallen van verkrachting zijn opgenomen. Hij wordt verdacht van het herhaaldelijk vastketenen van de drie vrouwen. Eerder werd al bekend dat van de drie vrouwen er minstens twee herhaaldelijk verkracht zijn.

De nu 53-jarige Castro werd begin mei aangeklaagd voor de ontvoering van Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight, die los van elkaar tussen 2002 en 2004 ontvoerd werden op 14-, 16- en 20-jarige leeftijd. Na bijna een decennium werden ze afgelopen mei levend teruggevonden. De drie vrouwen zaten opgesloten in een huis niet ver van de plek waar ze verdwenen.

Naast die van de drie vrouwen wordt Castro ook ontvoering van de zesjarige dochter van een van hen ten laste gelegd. Zij werd geboren in het huis van Castro, waar de vrouwen vastgehouden werden.

Ook de twee broers van Castro, Pedro (54) en Onil (50), werden gearresteerd. Zij zijn nog niet aangeklaagd, omdat er volgens de aanklagers geen bewijs is dat ze betrokken zijn geweest bij de misdaden.