In beeld

Duizenden Congolezen weer op de vlucht voor gevechten in Goma

De afgelopen dagen vochten rebellen en het regeringsleger opnieuw met elkaar in het noorden van Goma, in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Het waren de bloedigste gevechten sinds de rebellen vorig jaar enige tijd Goma hadden ingenomen. Door de strijd zijn enkele duizenden vluchtelingen de grens over getrokken naar Uganda, dat gisteren haastig noodopvangkampen opzette.
Congolese legersoldaten in het oosten van Congo.
AFP / Phil Moore
Congolese regeringssoldaten lopen richting de frontlinie in het buitengebied bij Goma.
Reuters / Kenny Katombe
Ugandese vrachtwagens van de politie met Congolese vluchtelingen rijden van de Busunga grenspost naar Bubukwanga in Uganda.
AFP / Isaac Kasamani
M23-rebellen trekken zich terug van Masisi en het Sake gebied in het oosten van Congo.
AP / Jerome Delay
Burgers vluchten weg voor een vuurgevecht tussen het Congolese leger en rebellen in Munigi.
AFP / Phil Moore
Congolese vluchtelingen vluchten weg uit het gebied rond Goma. Bij de zwaarste gevechten in maanden tussen het leger en rebellen zijn al zeker 130 mensen gedood en tien soldaten.
AFP / Phil Moore
Congolese vluchtelingen ontvluchten de buitengebieden van Goma in het oosten van Congo.
AFP / Phil Moore
Een man die wordt beschuldigd van spioneren voor de rebellen van de M23-beweging wordt opgepakt door het Congolese leger in Munigi. M23 bestaat uit deserteurs die vorig jaar tien dagen Goma bezet hielden.
AFP / Phil Moore
Een man die door het Congolese leger ervan wordt verdacht een spion voor de M23-rebellen te zijn, wordt geboeid weggevoerd in Munigi.
AFP / Phil Moore
Een Congolese soldaat loopt met z'n spullen en een hond in z'n arm door het dorpje Rusayo, waar gisteren zwaar gevochten werd tussen het leger en rebellen.
AFP / Phil Moore
De twee lichamen van vermoedelijke M23 strijders worden tijdens een persbezoek door Congolese militairen uit een pickup truck gegooid in het dorp Rusay, dertien kilometer van Goma.
AFP / Phil Moore
Er zijn al zeker 66.000 vluchtelingen.
Reuters / James Akena
De gevechten tussen de rebellen van ADF en het Congolese leger bleven vandaag redelijk rustig.
Reuters / James Akena
Congolese vluchtelingkinderen op een provisorische slaapplaats in het opvangkamp Bukanga in Bundibugyo, 376 kmvan Uganda's hoofdstad Kampala.
Reuters / James Akena
Het vluchtelingenkamp Bukanga in Bundibugyo, 376 km van de Ugandese hoofdstad Kampala. Volgens het Ugandese Rode Kruis zijn al zeker 66.000 Congolese vluchtelingen het land binnengevlucht sinds de ADF Congo aanviel.
Reuters / James Akena
Congolese vluchtelingkinderen in het tijdelijke kamp Bukanga in Bundibugyo dat 376 km ten zuidwesten van Kampala ligt in Uganda. Honderden families brachten de nacht doorin de open lucht terwijl hulporganisaties probeerden tenten op te zetten.
Reuters / James Akena