Stofomslag wordt envelop in Australisch goededoelenproject

Boekenuitleen begint steeds meer verschillende vormen aan te nemen. Na de digitale wereldbibliotheek Book Crossing, lokale projecten als de Zwijndrechtse Boekenboom en het zich uitdijende concept Little Free Library, komt Random House Australia met een uitleenvorm voor een goed doel, meldt Book Riot.

Het betreft het project Mailbooks for Good. In deze boekenreeks heeft Random House Australia enkele titels uitgegeven waarvan de stofomslag omgetoverd kan worden tot een envelop. Zo kan het boek, nadat het is uitgelezen, met de ‘pre-paid and pre-addressed’ envelop direct naar een goed doel gestuurd worden.

“Who would have thought a humble dust-jacket could do so much”, zegt de organisatie in het onderstaande filmpje:

    • Roderick Nieuwenhuis