Schrijfster en actrice Marian Boyer overleden

Schrijfster en actrice Marian Boyer is gisteren na een ziekbed overleden, meldt haar uitgever De Geus. Na een carrière als actrice, regisseur en toneelschrijfster, debuteerde Boyer in 2001 met haar roman Het engelentransport. Na haar debuut schreef ze Fantastisch lichaam (2005), de verhalenbundel Een kleine storm (2009) en Een geslaagd leven (2013). Boyer richtte een jaar na haar debuut als romanschrijfster het Platform

Marian Boyer/ Foto (c) Patricia Börger

Schrijfster en actrice Marian Boyer is gisteren na een ziekbed overleden, meldt haar uitgever De Geus.

Na een carrière als actrice, regisseur en toneelschrijfster, debuteerde Boyer in 2001 met haar roman Het engelentransport. Na haar debuut schreef ze Fantastisch lichaam (2005), de verhalenbundel Een kleine storm (2009) en Een geslaagd leven (2013).

Boyer richtte een jaar na haar debuut als romanschrijfster het Platform Theaterauteurs op, waarvan ze tot 2009 artistiek leider was. Boyer zat ook in commissies van Stichting LIRA en het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten

Boyer is 59 jaar oud geworden.

 

    • Roderick Nieuwenhuis