NRC Reader op iPhone

NRC start vandaag een nieuwe titel op een nieuw platform: de NRC Reader voor de iPhone. Deze innovatieve nieuwsapp is ontworpen voor een groep lezers voor wie de belangrijkste ‘drager’ niet langer papier maar tablets en smartphones zijn en die geen concessie wil doen aan de journalistieke kwaliteit. De app biedt elke dag een scherpe selectie van nieuws, analyses, reportages en verhalen uit NRC Handelsblad en nrc.next.

We bieden sinds februari een iPadversie aan van deze NRC Reader. Hier zagen we een nieuwe groep lezers instappen die de kwaliteit van de inhoud en het gebruiksgemak van de Reader hoog waardeert. De app werd enthousiast ontvangen (‘veelbelovend initiatief’, ‘de standaard qua vormgeving’, ‘NRC slaat nieuwe weg in’) en de dagelijkse selectie van NRC-stukken bereikt intussen vele duizenden iPad-lezers.

Ik ben blij dat we de app nu ook op iPhone kunnen aanbieden. Het design en de interactie van de app zijn zo eenvoudig mogelijk gehouden om een optimale leeservaring te bieden op de Apple-telefoon. De app zelf is gratis te downloaden en vanaf nu is ook één artikel gratis, zodat nieuwe gebruikers het gemak van de hele app gratis kunnen ervaren.

Bij elke lancering van een nieuw digitaal product duikt, ook binnenskamers, de discussie op over de vraag of we ook moeten ontwikkelen voor Android. Onderzoek toont dat onze doelgroep grotendeels Apple-georiënteerd is. Maar we zien we de Androidmarkt snel groeien. Dus als NRC Reader op iPhone het goed doet, is de kans groot dat we de app ook voor Android gaan ontwikkelen.

Intussen werken we ook aan een NRC Reader Opinie & Debat. Deze Reader, die naast de bestaande NRC Reader zal staan, zal elke dag een selectie bieden van columns, commentaren en opiniestukken uit NRC.

Waarom we dit alles doen? Omdat we ervan overtuigd zijn dat NRC-journalistiek waardevol is. Of je die nu leest op papier of op het scherm van een smartphone.

Voor alle praktische vragen verwijs ik naar de FAQ zoals die op de website staan.

En wilt u NRC Reader proberen, sluit dan een voordelig abonnement af. De app vindt u hier.

    • Peter Vandermeersch