Nieuwe verdachte moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein

Oud-volleybalster Ingrid Visser en haar man Lodewijk Severein op een affiche naar aanleiding van hun vermissing Foto ANP/ Robin Utrecht

In de zaak rond de in Spanje vermoorde volleybalster Ingrid Visser en haar man Lodewijk Severein is een vierde verdachte, een Spaanse man, opgepakt. Wie de nieuwe verdachte is en wat zijn rol zou zijn geweest, wil de politie in Spanje niet zeggen. Hij is afgelopen vrijdag al aangehouden.

Onze correspondent Merijn de Waal meldt op gezag van Spaanse media dat de initialen van de verdachte S.A.L. zijn. Deze komen overeen met die van de eigenaar van de citroenboomgaard waar de lichamen van Visser en Severein werden gevonden. L. werd direct na de vondst van de lichamen verhoord door de politie, maar niet opgepakt. Blijkbaar heeft het onderzoek nu aanleiding gegeven hem wel te arresteren, aldus De Waal.

Visser (35), voormalig international van het Nederlandse vrouwenvolleybalteam, en haar partner Severein (57), oud-manager van het Nederlandse vrouwenteam, werden op 13 mei van dit jaar voor het laatst gezien in het Spaanse Murcia. Ze hadden ingecheckt in een hotel in de stad waarna ze verdwenen en niemand meer iets van het tweetal hoorde. Nadat ze die woensdag erop hun terugvlucht naar Nederland misten, sloegen vrienden en familie alarm.

Al drie verdachten eerder vast na moord

De lichamen werden deels begraven gevonden op een citroenboomgaard, in de tuin van een huis in Alquerías. Aan de moord zou een zakelijk conflict ten grondslag hebben gelegen. In de zaak zitten momenteel een andere Spaanse man en twee Roemenen vast.

    • Frank Huiskamp